Новини за автомобили от семейството на GM

Съобщение
Автор
Потребителски аватар
gremlin_
Напреднал
Напреднал
Мнения: 491
Регистриран: 27 авг 2008 21:29
МПС: Daewoo Lanos 1.4SE
От: Плевен
Име: Венци

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#61 Непрочетено мнение от gremlin_ » 17 фев 2013 13:00

Изображение
2014 Chevrolet SS Шпионски снимки и компютърни графики
Подобно на Pontiac G8, с изключение на това, че ще бъде в състояние скоро да си купи нова.
Актуализиране на 8/14: Нашите художници са успели да хвърлите око на Chevrolet SS и се изкачи с предоставяне, което виждате тук. Това показва предния край вдъхновен от комбинация от Caprice PPV, 2014 Impala и 2013 Малибу, вертикална броня отдушник, която се влива в изваяни кожи врати и задни светлини, подобни на тези на Cruze.

Какво е това: Предстоящи SS Chevrolet седан, който ще сподели своя задно задвижване Zeta платформа с новото, полицията само Caprice PPV . По принцип по-кратък, гражданска версия на Caprice, SS се добавя към гамата на Chevy като предистория на нова версия през 2015 г., който ще бъде изграден в САЩ SS също ще послужи като на марката 2013 влизането НАСКАР .

Защо това има значение: Ние наскоро разкри плановете на Chevy за тази кола , която компанията по-късно потвърди и че е важно поради две причини: Първо, възкресява Pontiac G8 , една кола, която много ни хареса. Второ, тя е голям, задно задвижване, седан, който ще получи V-8 власт - нещо, което в света, винаги може да се използват повече от.
Изображение
Платформа: Подобно на Г-8 пред него и няколко продукта на Holden, СС ще седне на късо междуосие версия на Зета платформа на GM (ченгето Caprice кола използва много дълго междуосие). Новият Chevy основно ще бъде Pontiac G8 отдолу, и линията на покрива, вратите и стъкло съответства на несъществуващата Pontiac, както и, обаче, SS ще получите папийонка специфичен стил в предната и задната част.

Тестова кола при тези снимки се носи тежка маскировка в двата края, но можем да видим някои потенциални различия между него и "Каприз" и Г-8 през облицовка. Отпред, SS изглежда така, сякаш той ще получи по-охладителни канали и прием в сравнение с полицейска кола. И тези отвори в камуфлаж капака виждаме? Имаме стискаме палци, че тези, които покриват Pontiac GT GXP като качулка отвори, за да помогне на голям V-8 диша. Задния край в изпълнение на упокой на Г-8 изглежда по-близо, отколкото на Caprice, с trunklid монтиран регистрационния номер и агресивен дифузьор в стила на задната броня елемент, определена чрез боклук чанта обшивка. SS е трябвало да се получи лек лечение, в сравнение с Г-8, точно като Holden VF Commodore ще бъде изграден заедно.
Изображение
Powertrain: Въпреки че Chevrolet все още да потвърди, V-8 двигател се оглавява начин SS, ние очакваме, че ще започне с 6,2-литров V-8 от Camaro. SS голям осем-цилиндров ще направи повече мощност от 6.0-литров PPV V-8; очакваме нещо в квартала от 415 к.с.. Ние сме казали, 3.6-литров V-6 ще влязат в задвижващата система микс някъде надолу по пътя. Ако имате нужда от още една причина да се вълнувам за този автомобил, четиристотин и петнайсет к.с. Pontiac G8 GXP изпитан начин през 2009 г. достигна 60 мили в час за 4.7 секунди. Ето надявайки шестстепенна механична, че колата я превръща в версията Chevy.

Конкурс: Chrysler 300, Dodge Charger, Pontiac G8.

Очаквания час на пристигането и ценообразуване: Версията НАСКАР на новия SS е да бъдат разкрити по-късно това лято, но производството на автомобили няма да го направи в шоурумите до следващата година.
Влюбих се :inlove:
Daewoo Lanos - 1.4 SE LPG, year 1998, 55 kW (75 PS), manual Изображение

Потребителски аватар
gremlin_
Напреднал
Напреднал
Мнения: 491
Регистриран: 27 авг 2008 21:29
МПС: Daewoo Lanos 1.4SE
От: Плевен
Име: Венци

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#62 Непрочетено мнение от gremlin_ » 17 фев 2013 13:19

Daewoo Lanos - 1.4 SE LPG, year 1998, 55 kW (75 PS), manual Изображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 959
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
Skype: ilyan-f1
МПС: ex. Leganza
От: София

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#63 Непрочетено мнение от Ilyan » 19 фев 2013 09:25

Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Мнения: 2761
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
Skype: hihit_
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#64 Непрочетено мнение от The Stig » 22 фев 2013 14:45

Обновената Captiva ще дебютира в Женева

Chevrolet стартира и продажбите на Trax в Европа
Освен за новият Corvette, компанията Chevrolet ще използва предстоящото автомобилно изложение в Женева за да покаже и обновена версия на популярния си SUV - Captiva.

Изображение

Обновеният дизайн на Captiva включва няколко промени в стилистиката на предната и задната част на каросерията, сред които нови задни светлини с LED-елементи, многоъгълни хромирани накрайници на ауспуховите тръби и задна броня с променена форма. В предната част впечатление правят новата долна част на бронята, рестилизираната структура на предната решетка и промененото оформление на фаровете за мъгла, сочи информацията.

По-високите нива на оборудване на кросовъра за моделната година 2013 ще се предлагат серийно със система за достъп и стартиране без ключ. Интериорът на модела ще се отличава с нови разцветки и тапицерии на седалките (от естествена кожа при по-високите нива на изпълнение), както и с ново оформление на декоративните панели на арматурното табло. В оборудването ще бъдат включени също така климатичната инсталация с две зони, индиректно осветление и отопляеми задни седалки.

В същото време от Chevrolet обявиха, че през пролетта ще стартират продажбите на новия SUV на марката - Trax. Машината бе показана на автомобилното изложение в Париж миналата есен.

Изображение

Гамата от двигатели при Trax ще се състои от 1.4-литров бензинов турбоагрегат с мощност 140 к.с., 1.6-литров атмосферен бензинов агрегат с мощност 113 к.с. и 1.7-литров турбодизелов двигател с максимална мощност 130 к.с.

Всички варианти на новия модел с механични предавателни кутии ще разполагат серийно с автоматична функция старт/стоп. 1.7-литровият дизелов двигател и 1.4-литровият бензинов турбомотор ще се предлагат и с възможност за избор на шестстепенна автоматична трансмисия. Данните за разхода на гориво ще бъдат средно 4.5 л/100 км при 1.7-литровия дизелов мотор и 6.5 л/100 км при 1.4-литровия бензинов турбодвигател (с механична предавателна кутия).

Trax ще се предлага във варианти с предно предаване (FWD) и система за задвижване на четирите колела (AWD). Двойното предаване AWD ще бъде на разположение на клиентите, които се насочват към 1.4-литровия бензинов турбомотор и 1.7-литровия турбодизел.

По-високите версии на изпълнение на модела ще бъдат оборудвани серийно с инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink, която позволява използване на функциите и съдържанието на съвместими смартфони върху седеминчовия чувствителен на докосване цветен дисплей на системата. Chevrolet MyLink ще позволи на потребителите да използват и предимствата на навигационните приложения от своя смартфон, както и да получат достъп до радиостанции от цял свят с помощта на приложението TuneIn.

Снимки: General Motors

Източник: Automedia.bg
Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Мнения: 2761
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
Skype: hihit_
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#65 Непрочетено мнение от The Stig » 22 апр 2013 18:38

GM обяви дизеловия Chevrolet Cruze за най-икономичния автомобил в САЩ

Моделът отстъпва единствено на машините с хибридни технологии
Концернът General Motors обяви, че новият модел за пазара в Северна Америка - Chevrolet Cruze Clean Turbo Diesel, е автомобилът с най-нисък разход на гориво в САЩ.

Изображение

В официалното съобщение се казва, че показателите на дизеловия Cruze са среден разход 5.11 л/100 км (46 мили на галон). Те са засечени и признати от американската агенция за защита на околната среда (EPA) и отстъпват единствено на хибридните конкуренти. През февруари, когато дизеловият Chevrolet Cruze все още се тестваше, от GM обявиха по-високи показатели – 5.6 л/100 км (42 мили на галон).

За последно GM предлагаше автомобил с дизелов двигател на пазара в САЩ през 1986 г. Това бе Chevrolet Chevette. От концерна твърдят, че новият Cruze (моделна гама 2014 г.) е снабден с най-чистият дизелов мотор, създаван някога от GM.

Агрегатът е с обем 2.0 литра, мощност 150 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Благодарение на това автомобилът ускорява от 0 до 60 мили в час за 8.6 секунди, като по данни на производителя с едно зареждане машината може да измине около 1126 км.

Снимка: General Motors
Източник: Automedia.bg
Изображение

Потребителски аватар
The Stig
Модератор
Модератор
Мнения: 2761
Регистриран: 20 мар 2010 19:43
Skype: hihit_
МПС: Audi A3 8P / Lanos
От: Плевен/Белене
Име: Стефан Арабаджиев

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#66 Непрочетено мнение от The Stig » 30 май 2013 14:58

Vauxhall атакува BMW M5 и Mercedes E63 AMG

VXR8 GTS разчита на V8 мотор с мощност 583 к.с.
Британското подразделение на General Motors – Vauxhall, съобщи официалните характеристики на новия нов спортен седан VXR8 GTS и публикува официални снимки на машината.

Изображение

Новото поколение Vauxhall VXR8 GTS, който се явява конкурент на автомобили като BMW M5 и Mercedes-Benz E63 AMG, разполага с мощност от 583 к.с. и 738 Нм. въртящ момент.

Машината е предназначена за пазара във Великобритания, като разчита на V8 двигател LSA, който е добре познат на любителите на спортни автомобили от Chevrolet Camaro ZL1. Двигателят развива със 153 к.с. повече от този на старото поколение VXR8, но Vauxhall все още не разкриват динамичните характеристики на колата.

Изображение

Vauxhall VXR8 GTS има не само нов мотор и съвременен дизайн, но и е получил редица електронни системи за сигурност, които целят да обезопасят максимално пътуването, както и да го направят по-комфортно. В базовото оборудване на модела влизат система за контрол на мъртвите зони на страничните огледала, предупреждение за напускане на лентата на движение, система за автоматично паркиране, а също така и камера за заден ход и проекционен дисплей на челното стъкло.

Изображение

Изображение

Продажбите на Vauxhall VXR8 GTS стартират през следващия месец, като цената на седана във Великобритания е 54 999 паунда.

Снимки: Vauxhall

Източник: Automedia.bg
Изображение

ivelina87
Минаващ
Минаващ
Мнения: 6
Регистриран: 12 мар 2014 21:53
МПС: Шевролет Каптива
От: София
Име: Ивелина

Новият концепт Шевролет Адра

#67 Непрочетено мнение от ivelina87 » 04 апр 2014 12:00

Повече за информация новия модел на марката Шевролет, може да намерите тук!

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10311
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Новини за автомобили от семейството на GM

#68 Непрочетено мнение от Izparitel » 18 сеп 2014 13:28

Спряха продажбите на Corvette заради дефекти

Изображение Изображение Изображение
blitz.bg написа:Представители на концерна General Motors, в който влиза и марката Chevrolet, заявиха, че временно се спират продажбите на новия Corvette 2015. Причините за това решение са свързани с многото дефекти, открити в готовата продукция на култовата спортна кола, съобщава Fakti.bg.
На първо място е поставен проблемът с въздушните възглавници. Инженерите на компанията са установили този дефект на 2000 автомобила, при които има голяма вероятност предните еърбегове да не се отворят при пътно транспортно произшествие.
Втората основна причина е свързана със сериозни проблеми в механизма на ръчната спирачка. Този дефект е открит в 800 нови автомобила, намиращи се в складовете на компанията и в дилърските й центрове. На този етап обаче GM няма да обявява кампания за отзоваване на автомобили.
Всички дефектни автомобили от готовата продукция ще бъдат върнати в завода на марката в Кентъки. Веднага след обявяването на тези дефекти в интернет пространството се появиха слухове и за още един сериозен проблем, който е свързан с дефектиращи маслени филтри.

Отговори

Върни се в “Приятели на марката”