Протест срещу цените на горивата !

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
stinbg
Активен
Активен
Мнения: 793
Регистриран: 31 окт 2010 21:19
МПС: 206 cc, Citroen DS5 H
От: София
Име: Stoyan

Re: Протест срещу цените на горивата !

#16 Непрочетено мнение от stinbg » 05 мар 2011 22:20

"Аз лично пръв няма да изляза на протест, стачка или гражданско неподчинение, не защото ме е страх за себе си, а защото ми е жал да оставя малкия си син сам, а на улицата може би няма да оцелея"
"Но чак бунтове, гражданско неподчинение, битки с полицията и т.н.- звучи ми като научна фантастика."
Колеги тук не е Тунис или Египет и никой не ви приканва към въоръжен протест и битки с полиция и армия - слезте на земята - става въпрос за изразяване на гражданска позиция, като зареждаме бензин за по левче или протестираме с колите някъде. Вие от страх си загубихте разума - никой не е писал за това дето ви се "върти" в главите.
Сега ( за 13.03 се очертава дата ) се обединяват хора за мирни протести по бензиностанциите в различни градове. По нататък може да се стигне и до блокиране на пътни възли и кръстовища - но за битки с полиция ... там "феновете" могат да се включат по-активно - лично за мен прага на търпение е изчерпан и ако нещата не се променят по МИРЕН начин, тихичко ще напусна "родината" за да осигуря на мен и семейството си това което се полага на всеки - свобода и справедливост вместо страх и робство.
Life's a journey, not a destination

Потребителски аватар
nik
Напреднал
Напреднал
Мнения: 321
Регистриран: 02 яну 2010 15:06
Skype: sectord
МПС: Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 150hp
От: Плевенско + София
Име: ЕН3600КА

Re: Протест срещу цените на горивата !

#17 Непрочетено мнение от nik » 06 мар 2011 10:04

Според мен нищо няма да постигне този протест със зареждането на гориво с малки суми.И знаете ли защо-защото има една поговорка:"Всяко чудо за три дни"!На обикновенния българин (да го наречем "мишок") много бързо ще му омръзне да виси по бензиностанциите,пък и откъде толкова свободно време-трябва да се яде!Самите бензиностанции "бълха ще ги ухапе" за това време.Междувременно големите потребители на горива-транспортните фирми тииихичко ще приведат главица под натиска на правителството.Е!И какво ще се получи-Ганьо на протест!
Пак ще го кажа-това,което може всеки да направи е да ограничи харчовете за гориво.Това ще има много по-голям ефект отколкото няколкодневно бойкотиране на бензиностанцийки.Не е все едно да дам 300лв. на месец за гориво и 150лв. например.Ако всеки си свие разходите,то тогава и приходите на "бензинджийтиците" ще намалеят,а от там и цените ще мръднат към едни по-нормални стойности.
Тук предполагам някой колеги ще кажат,че това едва ли ще се случи бързо-е,няма да е бързо,но поне ще е сигурно!Няма смисъл от това да свалят цените под натиск и след няколко дена (седмици) отново да ги вдигнат под друг предтекст.Друго си е самите търговци да са мотивирани да държат конкурентни цени!

П.П. Има и друга една хубава българска поговорка:"Кучетата си лаят-кервана си върви" - ако кучетата въздействат на водача на кервана,то със сигурност нещо ще се случи!
П.П2 Нима още има хора,които вярват,че Фейсбук и Туитър са предизвикали протестите?!?
Chevrolet Cruze 2.0D LT VCDi 150 hp MT ---ex.---
[url]http://www.spritmonitor.de/en/detail/377931.html[/url]

Потребителски аватар
stinbg
Активен
Активен
Мнения: 793
Регистриран: 31 окт 2010 21:19
МПС: 206 cc, Citroen DS5 H
От: София
Име: Stoyan

Re: Протест срещу цените на горивата !

#18 Непрочетено мнение от stinbg » 06 мар 2011 15:04

Е поне започна отсяването, след официалното преброяване следва броенето на "мишоците" - моля се да не се окажат повече. Българина освен че е свикнал всичко да му е наготово е изпълнен и с мъдри мисли и поговорки за да оправдае своя страх, мързел и бездействие. Добре че не винаги е било така, щото турския щеше да тече не само в новините в 17 часа ами непрекъснато.
Така аз предлагам във връзка с новата схема - ТРАЙТЕ СИ - всеки, който има тристаен апартамент да го обяви за продажба и да си купи двустаен, тези с двустайните - едностайни, а едностайните - под наем. Така ще се освободят средства за посрещане на текущи нужди като пари за бензин ( той ще си поскъпва още, нищо че потреблението е паднало в пъти ), пари за храна ( след съкращението/уволнението на член от семейството ) и пари изобщо - все ще ги наместим някъде.
Втора ефективна мярка за "борба" - тези с по-новите коли до 2-3 годишни да ги продават и да вземат 20-30 годишни - по евтинки са и данъка е по-малко ( жалко че са нямали еърбеци по това време, ама той българина вече ще кара бавно за икономии ).
Третото ми предложение е да се прекратят всички излишни разходи като интернет, кабелна ТВ, мобилни телефони - ще пестим по 50-100 лв. само от това месечно.
Четвърто - всички мишоци минават на хляб и сирене - все пак няма да умрат от глад - дедите ни са го доказали.
Пето - образование за децата - основно, максимум гимназия - кви са тия разточителни платени висши образования, та чак в чужбина.
Шесто - официално преместваме календара 100 години назад и сме отново 1911 година - малко преди войната.

Това предлагам като схема на действие на МИШОЦИТЕ - отделете си тема и си обсъждайте кой как ще икономисва/мизерства за да се "справи" със ситуацията и да изгради светлото бъдеще за себе си и бъдещите поколения.

Сега имам предложение и за НЕ-мишоците. Никой нищо няма да продава, "даунгрейдва" или мизерства, защото си изкарва парите с честен труд и единственото, което иска е правото си на живот - нищо повече и няма повече да търпи гавра и унижение - тези права се прехвърлят изцяло на МИШОЦИТЕ - те това искат.
Нека покажем че сме тук и ни пука и не ми пука ще се трогне ли Лукойл, Шел или ЧЕЗ, защото нещата трябва да се променят за да останат "същите" или както се казва "Който го устройва - устройва, който не да си ходи!"
Можем да променим всичко защото държавата сме ние, ние "плащаме" ние ще поръчваме музиката, а не псевдобизнесмени, мутри и тарикати разни дето са се загнездили високо по етажите на властта.
Освен по бензиностанциите предлагам да започнем най-накрая да си търсим правата за всичко, всички чиновници тариката дето не искат да си свършат работата без да им се плати допълнително да се докладват нагоре, тормозят, заплашват и каквото се сетите още.
Всички институции дето са се превърнали вместо в помощ за гражданите в тормоз за гражданите да се атакуват кой с каквито начини и средства може - трябва да ги променим.
Болниците и докторите - там има много работа за вършене - тия мишоци освен с некомпетентност изпъкват със склонността си към искане на подкупи за всичко - спираме корупцията и си отстояваме правата.
Изобщо където и да се вгледа човек има какво да се свърши - няма да се справим за ден два, но не започнем ли никога няма да приключим.
Моля за съдействие всички дето имат сърца и разум и не се страхуват, защото никой няма да ги убие заради това, че са си заредили колата за левче или искат доктора да си върши работата или КАТ-аджията или митничаря или който и да е. Убийството се извършва от нас на поколенията след нас, които обричаме на "робство" с действията или бездействията си.
Life's a journey, not a destination

Потребителски аватар
nik
Напреднал
Напреднал
Мнения: 321
Регистриран: 02 яну 2010 15:06
Skype: sectord
МПС: Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 150hp
От: Плевенско + София
Име: ЕН3600КА

Re: Протест срещу цените на горивата !

#19 Непрочетено мнение от nik » 06 мар 2011 16:52

@stinbg,седейки удобно зад клавиатурката е решил да се прави на революционер-моля,заповядай!Няма да те спирам,нито да те разубеждавам,НО БЪДИ ТАКА ВЪЗПИТАН и не обиждай пишещите тук във форума!Това е форум за любители на автомобили-има едни други хейтърски форуми,където обидите се поощряват.
Аз съм обикновен (даже много обикновен) гражданин със силно ограничени възможности в сферата на търговията и потреблението на горива и като такъв прилагам своите силно ограничени възможности да въздействам на ценообразуването в тези области!В тази си категория наистина съм дребна мишка,но няма да търпя някакъв анонимен "..." да си позволява да ме категоризира както му скимне на база изразено мнение,различно от неговото!
Господин stinbg,тоталитарните времена отминаха,както самият Вие сте забелязали.Ако имате големи възможности за въздействие на пазара-приложете ги,ако ли не - "лично за мен прага на търпение е изчерпан и ако нещата не се променят по МИРЕН начин, тихичко ще напусна "родината". Колегите тук във форума не са малоумници или полуидиоти.Всички ние живеем в България и знаем на какъв хал е държавата.Вие сам казвате:"Ами еднозначен отговор няма, но бездействието не е сред възможните. Бензина е само зрънце и добър повод за начало. Трябва да се покаже някаква гражданска позиция, някаква съпротива, някаква реакция."
Е,те това е моето зрънце принос-малко,но от сърце и съобразено с МОИТЕ възможности!
Хайде със здраве!
Chevrolet Cruze 2.0D LT VCDi 150 hp MT ---ex.---
[url]http://www.spritmonitor.de/en/detail/377931.html[/url]

Потребителски аватар
stinbg
Активен
Активен
Мнения: 793
Регистриран: 31 окт 2010 21:19
МПС: 206 cc, Citroen DS5 H
От: София
Име: Stoyan

Re: Протест срещу цените на горивата !

#20 Непрочетено мнение от stinbg » 06 мар 2011 18:23

"Няма да те спирам,нито да те разубеждавам,НО БЪДИ ТАКА ВЪЗПИТАН и не обиждай пишещите тук във форума!"
Ще отговоря в духа на поговорките - "Гузен негонен бяга!" - кой те засегна толкова, икономисвай си тихичко, трай си и ще си ОК и следващите 50 години, нали си се наместил в "средната" класа.
Май не схващаш идеята - не е въпроса в това ще свалят ли цените на горивата с 5-10-50 стотинки - идеята е много по голяма, никой няма да забогатее с бензин от 2 лева, идеята е да покажем че ни има, за да се сетят онези отгоре - Абе тия там много се разбуниха, дай да им отпуснем малко примката. Идеята е не да се свиваш непрекъснато докато ти вземат всичко, а да си поискаш своето и да си гледаш правата. Това че си се уредил на "сладка" работа дето ти "създава" фалшивото чувство за благоденствие и гледаш затъващите наоколо от високо, съвсем не означава, че нещата ще продължават така завинаги. След като 90% от населението "мизерства", а ти си "спокоен", че си в челната десетка не означава, че всичко е наред. Призива ми е към тези "осъзнали" се българи, за които очилата не са толкова розови и реалността ги "бие" в главите всеки ден. Как беше другата "мъдрост" - Сит на гладен не вярва - никой не очаква от теб чудеса, спокойно.
Life's a journey, not a destination

Потребителски аватар
nik
Напреднал
Напреднал
Мнения: 321
Регистриран: 02 яну 2010 15:06
Skype: sectord
МПС: Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 150hp
От: Плевенско + София
Име: ЕН3600КА

Re: Протест срещу цените на горивата !

#21 Непрочетено мнение от nik » 08 мар 2011 15:02

Не аз повдигнах въпроса за протестите,нали?!Изказах си мнението,но Ти започна да се ръбиш.
Виж за "сладката" работа си прав и не си прав.Прав си,че работата ме нарежда може би сред "средната" класа,НО съм се "уредил" с много учене,работа и много лични жертви.Никой не ме е назначил хей така.Това,че ме критикуваш как си изкарвам прехраната говори,че избиваш комплекси.Ще ти го кажа по армейски,че да ме разбереш:"Не гледай в канчето на началника!"
Влизам в този форум,за да споделям информация за любимият си автомобил и за в бъдеще смятам да го правя.Ако stinbg е тук за друго-негова си работа.Не мисля да отговарям на дребни заядливци и мижитурски подмятания! (lock)
Chevrolet Cruze 2.0D LT VCDi 150 hp MT ---ex.---
[url]http://www.spritmonitor.de/en/detail/377931.html[/url]

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10311
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Протест срещу цените на горивата !

#22 Непрочетено мнение от Izparitel » 08 мар 2011 15:14

Колеги, въздържайте се от квалификации и лични нападки! Тук е място за обмяна на мнения, а не на епитети.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Протест срещу цените на горивата !

#23 Непрочетено мнение от ogi » 08 мар 2011 19:08

Моля, без агресивно отношение и обидни реплики! За това българите сме на това дередже - злобни, егоистични и заядливи...
Да не разваляме хубавата кауза. По същия начин, по който българския народ проявява равнодушие и примиреност към факта на темата, така и светновни сили проявяват такова отношение към държавите износители на петрол от арабския свят и Южна Америка. Във Венецуела лично съм виждал как горивото е много по-евтино от водата и там карат безгрижно 30-40 годишни полуразпаднати американски таралясници, за които разход от 30/100 се счита за извънградски, но на кой му пука...

Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
MadMax
Редовен
Редовен
Мнения: 291
Регистриран: 09 авг 2007 22:52
МПС: SAAB 9-3 SS
От: Red village
Контакти:

Re: Протест срещу цените на горивата !

#24 Непрочетено мнение от MadMax » 09 мар 2011 12:19

indi написа:Аз пък мисля, че точно мислейки за малките си синове и дъщери трябва да тръгнем с" главите напред", за да не ги възпитаваме и обричаме в и на същия този манталитет с който така лесно обясняваме собственото си овчедушие.В противен случай и те ще обясняват на собствените си внуци че "преклонена глава сабя не я сече " и е по-добре друг да" извади горещите кестени", пък ако стане по - добре и ний ще се пишем за борци.
+1
Така аз предлагам във връзка с новата схема - ТРАЙТЕ СИ - всеки, който има тристаен апартамент да го обяви за продажба и да си купи двустаен, тези с двустайните - едностайни, а едностайните - под наем. Така ще се освободят средства за посрещане на текущи нужди като пари за бензин ( той ще си поскъпва още, нищо че потреблението е паднало в пъти ), пари за храна ( след съкращението/уволнението на член от семейството ) и пари изобщо - все ще ги наместим някъде.
Втора ефективна мярка за "борба" - тези с по-новите коли до 2-3 годишни да ги продават и да вземат 20-30 годишни - по евтинки са и данъка е по-малко ( жалко че са нямали еърбеци по това време, ама той българина вече ще кара бавно за икономии ).
Третото ми предложение е да се прекратят всички излишни разходи като интернет, кабелна ТВ, мобилни телефони - ще пестим по 50-100 лв. само от това месечно.
Четвърто - всички мишоци минават на хляб и сирене - все пак няма да умрат от глад - дедите ни са го доказали.
Пето - образование за децата - основно, максимум гимназия - кви са тия разточителни платени висши образования, та чак в чужбина.
Шесто - официално преместваме календара 100 години назад и сме отново 1911 година - малко преди войната.
ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО, АКО НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ТЪЖНО!
Последна промяна от MadMax на 09 мар 2011 15:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dchev
Минаващ
Минаващ
Мнения: 11
Регистриран: 13 окт 2010 17:48
МПС: chevrolet aveo 1.4 16v
От: Варна
Име: dchev

Re: Протест срещу цените на горивата !

#25 Непрочетено мнение от dchev » 09 мар 2011 13:29

Подкрепям протеста и ще присъствам.
Поздрави!

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 3222
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
Skype: plekstor_a
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

Re: Протест срещу цените на горивата !

#26 Непрочетено мнение от Fantomasss » 09 мар 2011 13:31

Оооо за подкрепа и присъствие ще има и от мен, но за повече не се цаня.
:rock:
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
indi
Нов
Нов
Мнения: 68
Регистриран: 02 яну 2011 19:14
МПС: daewoo lanos
От: vidin
Име: indi

Re: Протест срещу цените на горивата !

#27 Непрочетено мнение от indi » 09 мар 2011 19:08

1 Българин-комита,2-ма българи-чета,3-ма българи-чета с предател........ :sweat:

botzi
Редовен
Редовен
Мнения: 217
Регистриран: 07 ное 2008 18:53
МПС: espero 2.0
От: vraca-sofiq
Име: Борис

Re: Протест срещу цените на горивата !

#28 Непрочетено мнение от botzi » 09 мар 2011 22:34

Май наистина ще стане всяко чудо за 3 дни,ще им накривим шапките... :puke:

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 3222
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
Skype: plekstor_a
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

Re: Протест срещу цените на горивата !

#29 Непрочетено мнение от Fantomasss » 10 мар 2011 07:04

botzi написа:Май наистина ще стане всяко чудо за 3 дни,ще им накривим шапките... :puke:
Поживьом-увидем, казал руснака. Та каквото стане, поне след опита ще се знае има ли смисъл от цялата работа или са си го преместили в другия крачол...
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Протест срещу цените на горивата !

#30 Непрочетено мнение от ogi » 10 мар 2011 07:20

Конспирацията е на световно ниво.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”