Страница 1 от 1

Chevrolet Colorado

Публикувано: 22 мар 2011 09:02
от Izparitel
Chevrolet Colorado: Тайландски дракон

Chevrolet публикува първите официални фотографии и характеристики на прототипа Colorado. Пикапът ще дебютира по-късно тази седмица на автосалона в Банкок.


Пазарният дебют на серийния Colorado е планиран за втората половина на настоящата година и той няма да се различава съществено от прототипа. „Въпреки че това е автомобил, подготвен специално за изложението, основните му пропорции и форми показват това, което ще представлява следващата генерация на Colorado, когато излезе на пазара”, обяснява Брад Меркел, изпълнителен директор отдела за глобалната моделна линия на GM.

Причината Chevrolet да избере именно Банкок за домакин на премиерата е, че през 2010 г. сегмента на пикапите има 43% от общия дял продадени автомобили в Тайланд и това ще бъде един от водещите пазари за модела. Ето защо главният дизайнер на GM Роберто Ремпел е прекарал няколко месеца в страната, за да придобие представа за това как се ползват тези автомобили там и какви са пътищата в региона.

Официалното съобщение за Colorado е твърде лаконично относно техниката на новия модел. От него става ясно че, под капака му работи 2,8-литров дизелов мотор, който предоставя достатъчно въртящ момент, за да гарантира „отличния товарен капацитет и високата допустима маса на прикачения товар”. Задвижването е и на четирите колела, които са 20-цолови, оборудвани с офроуд гуми. В салона пък впечатление правят двузоналният климатик и новата информационно-развлекателна система със 7-инчов дисплей.

Изображение

Изображение

Re: Chevrolet Colorado

Публикувано: 17 юни 2011 17:55
от The Stig
Chevrolet Colorado Rally

На автомобилния салон в Буенос Айрес, GM представи две концепции - Chevroelet Cobalt и Colorado Rally.
За първи път Colorado беше показан на автомобилния салон в Бангкок, Тайланд по-рано тази година, но там беше с единична кабина.

Изображение

Сега в Аржентина концепцията е с двойна кабина и редица off-road аксесоари. Предната и задна брони са променени, а окачването позволява водачът да избира височината над пътя, която се регулира с разлики от около 150 мм.Colorado Rally Concept е с турбодизелов двигател имащ обем от 2.8 литра. Комбинира се със система 4х4 (AWD) и има алуминиеви джанти с размер 18 цола и гуми 305/60 R18.

Изображение

Изображение

Източник: Automedia.bg

Re: Chevrolet Colorado

Публикувано: 24 ное 2013 00:26
от Izparitel
Chevrolet Colorado 2015

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ще се предлага във варианти с две и четири задвижващи кола и 6 степенна автоматична скоростна кутия с два бензинови двигателя - 2.5 литров със 193 к.с., 3.6 литров с мощност 302 к.с., а от 2016 година и с 2.8 литров турбодизел.