Страница 1 от 6

Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 09 авг 2013 11:01
от Hunter
Някой ползва ли такова устройство. Загледах се в ebay има по ~20$ (free shipping) и се чудя да си поръчам ли едно, така просто да има :D
Не ми трябва, затова и не гледам някакви скъпи, та някой ако знае тези евтините как се справят да сподели :) :beer:

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 09 авг 2013 11:12
от ogi
Под 720p не си струва да вземаш, защото не се вижда нищо. Те почват от 40-на долара в ибей, гледай да има опция "loop".

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 09 авг 2013 11:23
от slowtraveler
Руснаците казват - 5МП е оптимума...
Пък те май са най-опитните в тази сфера :lol:
5 МП покриват full HD... По-високите резолюции пък са за сметка на светочувствителността
http://www.zr.ru/content/articles/54067 ... i_zorkije/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 09 авг 2013 11:54
от Hunter
Трябва да се разтърся и за клипчета от съответни модели за да добия представа. Не съм ровил засега, тъй като просто разглеждах какво се предлага в ebay.
Уж на повечето пише, че са 720p като най-масовия модел е този: http://www.ebay.com/itm/2-5-INCH-IR-DVR ... 35c9f21207" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 11 авг 2013 04:55
от Chevrolet_Cavalier
Аз имам видеорегистратор в колата. Сега се ослушвам за още един и за жената. Моделът ми е като долния:

http://www.ebay.com/itm/P5000-DVR-Cam-R ... 3a8329a129" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето видео, снимано с него:

http://www.youtube.com/watch?v=-oFhbGfmHOg" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 11 авг 2013 10:44
от pamporov
За да има реална полза от тези джаджи, освен удоволствието да гледаш къде и как си шофирал, мисля че едно от условията е да може да се разчитат регистрационните номера на автомобилите.

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 15 ное 2013 08:02
от Hunter
Както се похвалих в темата "Да ви се похваля" ( :rofl: ) вече имам видеорегистратор.
Izparitel написа:Честито!
Като понатрупаш впечатления дай отзиви и някое клипче за ориентир!
Като цяло модела (GS1000) ми допада освен като характеристики и като външен вид. Компактен е, стойката хваща много здраво, като единствения му недостатък (за мен) е че не може бързо да се сваля и слага на самата стойка та засега го свалям с нея. Екранчето му е малко, но пък се вижда много добре ако искаш да преглеждаш клипчета, така или иначе ми трябва само за да видя дали съм позиционирал камерата добре.
1920x1080P @ 25FPS - 3 минутно клипче ~ 450 МБ
1440×1080 @ 30FPS - 3 минутно клипче ~ 550 МБ
1280x720P @ 30FPS - 3 минутно клипче ~ 400 МБ
Записва в .AVI, сложил съм му карта 16GB и прави около 1 час и 45 минути запис.

Не съм сигурен все още кое е по-добре - 720p на 30fps или 1920x1080 на 25fps - трябва да пробвам в идентични условия двете резолюции.
Има си loop recording на 3/5/10 минути като между клипчетата няма нито секунда пропускане.
Батерията му издържа около 30-40 минути горе-долу, а на кабел работи като запалиш колата, като изгасиш спира. Екранчето може да се гаси, като светодиод показва дали записваш или не. Не съм го пробвал с/без включен екран колко време дава при работа на батерия :dknow:

Стандартните неща - запис с/без звук, щампа на дата и час. Може да прави снимки (на момента, след 2 секунди, след 10 секунди), запазване на дадено клипче против презаписване, motion detection.

Ще гледам тези дни да кача някое клипче. :D

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 27 ное 2013 19:55
от Hunter
https://www.youtube.com/watch?v=px0HqSpoNyI" onclick="window.open(this.href);return false; - 1080p
https://www.youtube.com/watch?v=TITsTGie6NM" onclick="window.open(this.href);return false; - 720p

При качването в YouTube качеството се разваля малко, но не знам какво да направя, че да се запази.
Бях снимал 1080 и 720 по идентичен маршрут в един и същ часови интервал (все пак позиция на камерата спрямо светлината и т.н. :geek: ), но забравих да го запазя едното и се презаписа.

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 27 ное 2013 21:42
от ogi
Да не би 1080p да е интерполирано, или фокуса да не е настроен? Звук има ли? Знам, че тубата смъква качеството, аз също съм качвал клипове, ама то никакви надписи не могат да се прочетат дори с тази резолюция? Нощното как е?

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 27 ное 2013 23:04
от Horizont
720p означава прогресив. По принцип 25кадъра е по-добре за нашите телевизори а 30 е американския-китайския стандарт/по-точно 29.9/ В ютуб се конвертира към 30 кадъра и ще изглеждат по-реално. 25 кадъра са по-близко до релното кино 24 кадъра в секунда. За датата и часа бях чел че ако има птп и съдебен спор от голямо значение е и тази джаджа с дата час и gps навигация.
http://vbox7.com/play:d9ff1d88" onclick="window.open(this.href);return false;
дайеджиските камери са само за заблуда, далаверите пак се правят и пред камера.

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 27 ное 2013 23:12
от Izparitel
Офтопик:
За конкретния модел нямам идея, но знам, че продават устройства които предлагат висока резолюция която не е реална от матрицата и се постига чрез интерполация. Принципно няма как да се запише допълнителна информация и с това из изображението не става по-ясно - не се сещам за друга причина за тази "екстра" освен за маркетингов трик.
Надявам се, че случая не е такъв.

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 27 ное 2013 23:15
от ogi
Horizont написа:720p означава прогресив. По принцип 25кадъра е по-добре за нашите телевизори а 30 е американския-китайския стандарт/по-точно 29.9/ В ютуб се конвертира към 30 кадъра и ще изглеждат по-реално. 25 кадъра са по-близко до релното кино 24 кадъра в секунда. За датата и часа бях чел че ако има птп и съдебен спор от голямо значение е и тази джаджа с дата час и gps навигация.
http://vbox7.com/play:d9ff1d88" onclick="window.open(this.href);return false;
дайеджиските камери са само за заблуда, далаверите пак се правят и пред камера.
Колкото повече кадри, толкова по-добре и "по-мазно" видео. Същото се отнася и до резолюцията - повече точки, повече острота. Всяко действие за насилствено и последващо покачване на описаните параметри води до автоматично възпроизвеждане със съответните изисквания, но интерполативно размножаване на резолюцията, или повтарянето на кадри, което на практика не води до по-добра картина, а е стар комерсиален трик. В тази връзка ми бяха отнесените въпроси.
Що се отнася до стойността на кадрите пред съда, доколкото знам в България още няма закон, който да ги удостоверява със съдебна стойност, но това не го знам със сигурност. Узунов да каже, ако знае нещо...

ПС С "Izparitel" сме писали заедно...

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 28 ное 2013 07:29
от Hunter
Ами предполагам сте прави, тъй като най-малкото ако снимам с телефона на съответната резолюция картината е кристална.
Ползвам камерата на 720p - 30fps, именно защото, както казва Оги, видеото е "по-мазно". Може да не е по-добро, но не е и по-зле.

Като гледам клипчето на компютъра надписите се четат, номерата на колите отдалече не се четат, но от горе-долу средна към близка дистанция са видими.
Нощно време от близко е добре, но в далечните обекти губи фокус. Ръчно мисля не може да се настройва фокуса :dknow: , а аудиото съм го спрял иначе съм записвал и с аудио.

Не е като GoPro камерите :x

Re: Car DVR - видеорегистратори

Публикувано: 28 ное 2013 08:14
от dsuzunov
Записите от видеорегистраторите, охранителни и камери за видеонаблюдение нямат никаква доказателствена стойност в съда, според НПК.
В отделни случаи, съдът или прокуратурата може да постанови изземване на запис, който да се представи в процеса. Ако бъде атакуван от някоя от страните по делото, пак според НПК е редно да бъде отхвърлен като доказателство. Вероятно има единични случаи, на приемане, аз поне не знам.
Изследване на аудио, видео и снимки в МВР се извършва в София, в НИКК. Нашата лаборатория (БНТЛ) не изследва. С постановление на съда, експертиза може да бъде възложена и на вещи лица извън МВР, които са специалисти в съответната област.
Запис от видеорегистратора може да послужи на екипа на КАТ при определяне вината при ПТП, на Криминална полиция, ако случайно бъде заснето извършване на престъпление, но единствено за насочване към извършителя. Същото важи и за охранителни и камери за видеонаблюдение.

vd

Публикувано: 12 мар 2015 03:56
от niko24
камери, камери е решението, както е в Корея, навсякъде има камери и като направиш нарушение директно ти пращат глобата, няма такива обжалвания и глупости, 90% от колите имат "blackbox", така им казват на камерите в колите които записват постоянно, дори някои ги правят да записват и когато са паркирали, има много случаи когато някой кара и записва как друга кола прави нарушение, после записа го изпраща в полицията и директно глоба, дори има случаи и в затвора ги пращат ако е по-голямо нарушението. като стане някоя катастрофа и полицията и застрахователите като дойдат първо гледат видеото от камерата да видят кой крив кой прав, и най-интересното е, че в повечето случаи вината я разпределят между двамата, например 70% единия 30% другия и после и застраховките и глобите ги разпределят по тея проценти. защото в Корея няма толкова много знаци и правила както в Европа и БГ и повечето пъти няма 100% вина, например тук не важи правилото за дясно стоящия, или пък за изпреварване от дясно, или десен завой може да се прави почти винаги, и на двете страни им свети зелено, така че ако няма камери после ходи доказвай кой крив кой прав :D