Изпотяване на фарове
- Ivaylo
- Минаващ
- Регистриран: 10 юни 2013 21:09
- МПС: Chevrolet Epica
- От: Plovdiv
- Име: Ivaylo
Изпотяване на фарове
Здравейте,дано да съм оцелил раздела.Имам проблем с фаровете заради щуротиите с ангелските очи и ЛЕД мигачите,трябваше да ми се отвори фара за да се монтират и вчера покрай снеговете забелязах,че фаровете се потят,досега не се бяха запотявали,явно вчера е бил пика на влагата и веднага забелязах изпотеното и искам да разреша проблема докато не е станал по-сериозен,за това да попитам ако ги мина със силикон дали ще се оправи проблема и ако да какъв силикон ще ми препоръчате.Мерси
Re: Изпотяване на фарове
Цялата идея на корпуса на фара е да не влиза вода от никъде и да има няколко вентилационни отвора с гумени тръбички и дунапрен в тях. Когато се изпотява фара, проблема е в едно от тия неща.
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Виж от къде прониква водата - отзад откъм капачката на фара, снадката с прозрачната част или друго място.
Аз хванах първия силикон за стъкло от магазина. Не много естетично минах с него снадката между прозрачната и непрозрачната част от където беше проблема. Изпотяването за сега изчезна.
Аз хванах първия силикон за стъкло от магазина. Не много естетично минах с него снадката между прозрачната и непрозрачната част от където беше проблема. Изпотяването за сега изчезна.
- fanti55
- Напреднал
- Регистриран: 05 юли 2013 12:53
- МПС: Chevrolet Tacuma 1.6/16v/SX
- От: Разград
- Име: Иван Иванов
При мен има една тръбичка(която служи като отдушник ако може така да се нарече) явно при теб е запушена......
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Не бих се наел да поставям диагнозата само заради наличие на запотяване. В случай, че във фара навлиза вода и при отпушена тръбичка се получава запотяване. При мен тръбичката си беше О'К, но фара се запотяваше.fanti55 написа:При мен има една тръбичка(която служи като отдушник ако може така да се нарече) явно при теб е запушена......
- fanti55
- Напреднал
- Регистриран: 05 юли 2013 12:53
- МПС: Chevrolet Tacuma 1.6/16v/SX
- От: Разград
- Име: Иван Иванов
Забравих да спомена,че на пежото имах същият проблем и се беше запушила с кал и прах тази тръбичка. Може и да не е от там казвам си предположението....
- Ivaylo
- Минаващ
- Регистриран: 10 юни 2013 21:09
- МПС: Chevrolet Epica
- От: Plovdiv
- Име: Ivaylo
Мерси за отзивите.Днес беше хубаво времето,за това изчистих фаровете и ги минах със силикон Момент влагоустойчив и сега ще чакаме да завали за да видим дали съм решил проблема