Филтър купе
-
- Минаващ
- Регистриран: 23 мар 2010 10:27
- МПС: daewoo lanos
- От: gorna oriahovitsa
- Име: tihomir
Филтър купе
Къде се намира филтър купе на Ланос и на колко време се сменя.Ако го махна изобщо ще ми обдухва ли по-добре стъклата
-
- Минаващ
- Регистриран: 23 мар 2010 10:27
- МПС: daewoo lanos
- От: gorna oriahovitsa
- Име: tihomir
Re: Филтър купе
В магазина го продават.Малко особена форма има и само по заявка
(доста бил скъп май)
(доста бил скъп май)
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
Мястото му е под решетката на дясната чистачка, но заводско филтър няма.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
А някой може ли да сподели как се демонтира тази "решетка под дясната чистачка", защото двете болтчета с отвор тип "звезда" се въртят свободно , без усилие, и не се отвиват, като че не са нито на резба,нито са "олшрафт"-и.Благодаря!Fantomasss написа:Мястото му е под решетката на дясната чистачка, но заводско филтър няма.
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Моите се отвиха нормално, пробвай без да натискаш и с пластина отдолу да надигаш на горе. Болта е в пластмасов "дюбел" за това се получава така понякога.
И гледай да не ти остане ръката после вътре, като моята
И гледай да не ти остане ръката после вътре, като моята
Дюбела се върти заедно с болтчето. Подхвани го с нещо остро и го махни целия,дори можеш да го счупиш. От магазин за ЛАДА си купи една шепа подобни дюбели за два лева и сменяй на воля.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
Благодаря Ви за съвета. И аз мислех така-по български, но не знаех как е отдолу.Ще пробвам и ще пиша.
Точно така стана.Извадих дюбелите наведнъж с болтчетата. Отдолу нямаше филтър!!! Не личеше и да има някакво легло за него.Гледах откъде влиза въздуха към радиаторчето на парното, но освен някакъв не -голям отвор, близо до калника, друг не видях.Гледах, мислих и си сложих решетката по обратния ред Сега вече знам, че при мен няма филтър и проблема със слабата струя от топъл въздух не е вследствие на замърсен филтър купе.
- miroki
- VIP потребител
Да точно в него отвор се слага филтъра.
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Остава да погледнеш дали не се е напълнила с боклуци питата на радиаторчето .indi написа:Сега вече знам, че при мен няма филтър и проблема със слабата струя от топъл въздух не е вследствие на замърсен филтър купе.
- miroki
- VIP потребител
Това поглеждане ми се струва не особено лесно. Свързано и вероятно със сваляне на таблото.
Благодаря на колегите--съфорумци, коментиращи проблема ми. И да запитам--а проверяването на питата на радиаторчето на парното как да проверя? Ако ще трябва да го демонтирам, него или таблото--отказвам се. Ако има друг начин--моля споделете.
Отказвай се.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
Мисля си, ако в празния отвор, предназначен /може би/ за филтъра на купето, сложа някакъв филтър,дали въздуха,влизащ отвън, и загряван от радиаторчето на парното ще се "загрява" по-бързо отколкото ако няма никакъв филтър? Тоест,при по-бавната скорост при постъпване в купето въздух /заради наличието на филтър/ дали ще се загрява по-бързо отколкото въздуха навлизащ по-бързо при липсата на филтър? Благодаря!